Για άλλη μία φορά διοργανώθηκε στο χώρο του σχολείου μας η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία του φθινοπώρου, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 21-11-2014 σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου "Λαϊκό".
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μέρος του προγράμματος αγωγής υγείας με τίτλο: "Δίνω αίμα χαρίζω ζωή" υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Κας Φωτοπούλου Αιμιλίας και Κου Φουραδούλα Αθανάσιου.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 09:30 περίπου το πρωΐ, τελείωσε στις 12:30 και εξελίχθηκε χωρίς κανένα πρόβλήμα.
Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, τόσο μαθητών όσο και εκπαιδευτικών αλλά και ορισμένων αποφοίτων, ήταν ικανοποιητική. Συγκεκριμένα δόθηκαν 39 μονάδες αίματος ενώ αποκλείστηκαν από τη διαδικασία 9 μαθητές για διάφορους λόγους.
Σε σχέση με τα παλαιότερα έτη μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη μικρότερη προσφορά σε αίμα, λόγω της μείωσης των μαθητών της Γ' Λυκείου (οι οποίοι είναι και οι κυρίως συμμετέχοντες λόγω ηλικίας), εξ' αιτίας της κατάργησης του τομέα υγείας.
Οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε, όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος (διεύθυνση, συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό). Κυρίως όμως οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, που εκτός από τη συμμετοχή τους ως εθελοντές αιμοδότες, έδειξαν και άριστη συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας και πήραν τα εύσημα από το προσωπικό του νοσοκομείου "Λαΐκό".